RSS Feed

Flori in ghiveci – Care sunt cele mai bune alegeri?

14 martie 2011 by admin

flori in ghivece thumb

Florile, indiferent de modul in care le primim sau oferim, sunt frumoase si infrumuseteaza pana si cele mai plictisitoare locuri. Buchetele de flori sunt cautate deoarece au un miros proaspat si reprezinta niste cadouri frumoase care transforma sentimentele in realitate. Pe de alta parte, daca vreti ca persoana respectiva sa se bucure de frumusetea si parfumul florilor pentru o perioada foarte lunga de timp, va recomandam sa alegeti flori in ghiveci.

Unii florari recomanda sa oferiti astfel de flori in special persoanelor singure sau in varsta. Cu toate acestea noi suntem de parere ca florile, varsta si iubirea sunt prea stranse intrele ele incat toata lumea ar trebuie sa se bucure si sa le aprecieze. Haideti sa vedem care ar fi cele mai bune alegeri pentru flori in ghiveci.

Anthurium pitic este una dintre cele mai cautate plante in ghiveci. Este o floare tropicala care va poate fi alaturi pentru o perioada destul de lunga. Avand in vedere ca in buchete, anthurium rezista pana la 6 saptamani, inchipuiti-va cat poate rezista daca este ingrijita corespunzator. Planta originara din America de Sud (Argentina, Uruguay) este crescuta pentru frumusetea florilor dar si pentru varietatea in care pot fi folosite frunzele cu scop decorativ.

Aceste flori  sunt de culoare rosie (inclusiv nuante de rosu) si in functie de ghiveciul in care sunt tinute pot creste pana la 20 cm. Frunzele acestora sunt simple dar frumoase, de aceea sunt folosite in aranjamentele florale. Aveti grija totusi sa nu ingerati florile, frunzele sau alte parti al plantei deoarece acestea nu sunt agreate de organism putand provoca unele tulburari ale stomacului.  Florile de anthurium sunt recomandate deoarece au un aspect frumos si rezista o perioada indelungata de timp in ghiveci, daca sunt ingrijite corespunzator. Puteti comanda online aceste flori in ghiveci, ele pornind de la 49RON.

Florile de azalee (sau trandafirul muntilor) sunt folosite de multa vreme pentru decorarea casei sau apartamentului. Supranumite si “regii tufisurilor (de flori)” acestea pot fi cele mai bune alegeri pentru flori in ghiveci, datorita perioadei lungi in care pot fi pastrate dar si pentru faptul ca nu sunt plante pretentioase, preferand un climat temperat.

Azaleele fac parte din familia Rhondodendrum insa intre aceste doua tipuri de flori exista unele diferente notabile: Azaleele au mai putine fire si sunt de dimensiuni mai reduse fata de Rhondodendrum care pot ajunge pana la 20-24m (in natura). In ambele cazuri, cele doua tipuri de flori in ghiveci au un miros extraordinar si vin in diferite culori – de la alb simplu pana la portocaliu intens, mov sau rosu. Unele dintre azalee sunt recunoscute pentru faptul ca isi schimba uneori culoarea in decursul vietii. Ca si florile de anthurium, pretul azaleelor incepe de la 49RON.

Begonia mica poate fi un cadou special pentru orice iubitor de flori. In acelasi timp si cei care nu au cunostinte prea multe despre flori in ghiveci se pot bucura si le pot ingriji fara prea mult deranj. Florile de begonie nu sunt deloc pretentioase si sunt foarte cautate datorita culorii lor calde care infrumuseteaza pana si cele mai inchise zone din casa dumneavoastra.

Deoarece aceste flori rezista foarte mult in apartament, va puteti bucura de frumusetea lor de la inceputul verii chiar pana la venirea iernii. Tot ce trebuie sa faceti e sa asezati ghiveciul intr-o zona in care lumina soarelui este prezenta insa nu pentru mult timp, aceste flori avand nevoie si de umbra.

Daca vreti sa oferiti aceste flori unor persoane apropiate si doriti ca ele sa se mentina, recomandati-le ca vara sa le tina pe balcon pentru ca acestea sa poata inflori si dezvolta corespunzator. Ca si celelalte flori, begoniile pot fi achizitionate incepand cu 49RON.

In speranta ca v-am oferit cateva sugestii de tinut minte, ne bucuram ca ati ales sa cititi acest articol si sa faceti cadou flori in ghiveci persoanelor care va sunt apropiate. Beneficiile acestora sunt multe, dintre care amintim frumusetea florilor, parfumul proaspat pe care-l emana si nu in ultimul rand, perioada foarte lunga de viata, daca sunt ingrijite corespunzator.


Un comentariu »

  1. [...] Flori in ghiveci – care sunt cele mai bune alegeri? [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>